Schiță despre sine

tumblr_oaw43hmFeH1rp66ruo1_1280

Această secundă infinită îți aduce iluzia unui timp suspendat. Fără grabă, îți cobori grav privirea către mâinile rămase într-un stop-cadru ce te reprezintă susținând ceva nevăzut, dar greu și măreț. Un gest delicat, dar ferm totodată, care să evidențieze noblețea acelui ceva ce-ți concentrează atât de implacabil admirația.

Ceea ce cauți tu nu este admirație și nici noblețe, ci un reper. Îți privești mâinile osoase, dându-le sensul de ancore, de corespondenți ai mediului de care încerci continuu să te convingi că aparții. Mai demni de un asemenea sens ar fi chiar semenii tăi, însă ești numai tu acum și a te căuta în repere externe este cu atât mai dificil.
Lamentabil, cedezi tentației și privești înăuntru. În termeni și reprezentări proprii te autodefinești ca o creatură a nimicului, înălțată peste orice stare afectivă și orice judecată lumească pe un continuum între bine și rău. O creatură duală care-și trage seva atât din instincte, de multe ori monstruoase, cât și din rațiune. O creatură care percepe frumosul și sensurile adânci. În fine, o creatură care există dispersată în orice act, fie el extern sau intern.

Mâinile refuză să părăsească stop-cadrul. Așteaptă verdictul pentru care secunda aceasta s-a prelungit. „Cine ești?”, par a striga. „E dificilă căutarea”, răspunzi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s